Menu

 

Przystawki
Starters
Carpaccio z francuskiej polędwicy wołowej rasy limousine
grzanka, rukola, pasta z trufli i pieczarek, salsa z pomidorów
34 zł
Tatar z francuskiej wołowiny rasy limousine
siekana polędwica rasy limousine, aioli truflowe, szczypiorek, żółtko, musztarda
34 zł
Krewetki po hiszpańsku
czosnek, szalotka, pomidory, chorizo, wino
32 zł
SałatkaCezar z kurczakiem
sałata rzymska, sos cesarski, kurczak, bekon, grzanki, grana padano
28 zł
Sałatka Cezar z krewetkami
sałata rzymska, sos cesarski, krewetki, grzanki, grana padano
29 zł
Letnia sałatka z awokado
pomidor malinowy, dressing bazyliowy z limonką i chilli, czerwona cebula, pestki dyni
26 zł
Zupy
Soups
Zupa krewetkowa
warzywa korzeniowe, pomidory, krewetki, mleko kokosowe, papryka chipotle
21 zł
Zielony chłodnik
seler naciowy, ogórek, jogurt, lubczyk
17 zł
Dania Główne
Main courses
Filet z kurczaka kukurydzianego
młode ziemniaki, sos z szalotką i whisky, warzywa a la polonaise
37 zł
Konfitowana kaczka z batatami
konfitowane udko z kaczki, bataty ze skórka pomarańczową i tymiankiem, krem z czerwonej kapusty, sos jabłkowo waniliowy, chipsy z kapusty
39 zł
Filet z regionalnego pstrąga tęczowego
puree ziemniaczane z mlekiem kokosowym i chrzanem, kalafior, soliród z kaparami, sos holenderski
42 zł
Grillowana polędwica z dorsza
czarny makaron własnej produkcji, groszek cukrowy, młoda marchew, sos ogórkowo-imbirowy
56 zł
Stek z francuskiej polędwicy rasy limousine
polędwica rasy limousine, puree truflowe, szpinak, sos rozmarynowy, smażona papryka, masło ziołowe
78 zł
Bieszczadzkie kotleciki jagnięce
fasolka szparagowa z pistacjami, czerwony ajwar, kozi jogurt, czerwona kapusta z morelami
82 zł
Zielone warzywa
chrupiące jajko, sos holenderski, grzanki rozmarynowe
29 zł
Gnudi z koziego sera
brokuły, sos z białego wina i pora, orzeszki pini, oliwa z cząbrem
32 zł
Pierogi z wędzonym twarogiem
farsz z ziemniaków i twarogu, sos z gorgonzoli
26 zł
Stek z atlantyckiej kałamarnicy
paprykowa polenta, podsuszone pomidory, sos limonkowy, wakame z selerem i fenkułem
66 zł
Pieczeń z bieszczadzkiej baraniny
black pudding z chorizo, krem z jabłka i musztardy, chutney z rabarbaru, sos z trawą żubrową
49 zł
Desery
Desserts
Egzotyczne parfait porzeczkowe
czarna porzeczka, biała czekolada, sorbet mango, liczi, jeżyna
17 zł
Mousse chałwowy
migdały, lody malibu, wiśnie
21 zł
Creme brulee z rubinowej czekolady
poziomki, karmelizowane orzechy laskowe, relish z pomarańczy i chilli
19 zł
Deska serów dojrzewających 30 zł
Deska wędlin dojrzewających 35 zł
Menu Degustacyjne
Tasting menu
Carpaccio z francuskiej polędwicy wołowej rasy limousine grzanka, rukola, pasta z trufli i pieczarek, salsa z pomidorów 109 zł
Zupa krewetkowa warzywa korzeniowe, pomidory, krewetki, mleko kokosowe, papryka chipotle
Konfitowana kaczka z batatami konfitowane udko z kaczki, bataty ze skórka pomarańczową i tymiankiem, krem z czerwonej kapusty, sos jabłkowo waniliowy, chipsy z kapusty
Creme brulee z rubinowej czekolady poziomki, karmelizowane orzechy laskowe, relish z pomarańczy i chilli

Godziny otwarcia

Poniedziałek
12:00– 21:00

Wtorek - Niedziela
12:00 - 23:00

Wszystkich Państwa zainteresowanych rezerwacją prosimy o kontakt

Rzeszów, ul. Sokoła 7

restauracja mieści się w budynku Teatru Wandy Siemaszkowej

paroleartbistro@gmail.com

511-131-019