Menu

Przystawki
Starters

Tatar z francuskiej wołowiny

szalotka, pikle, żółtko, aioli truflowe, szczypiorek

33 zł

Krewetki tygrysie

bawole serce, sos z awokado i letnich ziół

29 zł

Sałatka Cezar

kurczak i bekon lub krewetki, sałata rzymska, sos cesarski, parmezan, grzanki

28 zł

Bób i kurki

jajko, gremolada orzechowo cytrynowa, kasza jaglana z jabłkiem

26 zł

Kozi ser

smażona brioszka, krem z koziego sera, domowa konfitura

24 zł
Zupy
Soups

Krem z kalafiora

oliwa z pestek dyni

14 zł

Zupa z młodych ziemniaków i pora

klopsiki jagnięce

18 zł

Chłodnik pomidorowy

bazylia, kkirsh, truskawki

13 zł
Dania Główne
Main courses

Surf and turf

rostbef, przegrzebki, chimiruchurri z miętą i limonką, podsuszane pomidory

50 zł

Filet z halibuta

smażony bób z miętą i zielonym groszkiem, sos kaparowo chrzanowy z mlekiem kokosowym, kiszona kapusta w cieście filo

45 zł

Filet z kaczki

pietruszka z pomarańczą, kluski śląskie z batatów, piklowane czereśnie, sos z Jack Danielsa i malin

46 zł

Stek z polędwicy wołowej

konfitowane ziemniaki w maśle tymiankowym, smażona papryka, boczniak mikołajkowy, masło kawowe, sos bordelaise

85 zł

Comber jagniecy

rozmarynowe puree ziemniaczane, panierka migdałowa, fasolka szparagowa, balsamiczny lamb jus, marchewki

93 zł

Pierogi ruskie

wędzony twaróg, smażone kurki, dymka

25 zł

Kopytka paryskie

brokuły na maśle z orzechów laskowych, sos beurre blanc

26 zł
Desery
Desserts

Brzoskiwnia

pannacotta z malinami, lody z czarnego bzu

16 zł

Mousse chałwowy

kruszonka migdałowa, wiśnie, lody malibu

19 zł